AZS AWF Mickiewicz-Romus Katowice U20

Leagues Played
Poľsko - Majstrovstvá U20 1

Results

Poľsko - Majstrovstvá U20 03/08 10:24 - WKK Wroclaw U20 v AZS AWF Mickiewicz-Romus Katowice U20 W 73-77
Tím AZS AWF Mickiewicz-Romus Katowice U20 je basketbalový tím, ktorý reprezentuje Akadémiu telesnej výchovy v Katoviciach v Poľsku. Tím súťaží v I. lige, čo je druhá najvyššia úroveň poľského basketbalu. Domáce zápasy hrá v hale Spodek v Katoviciach. Tím vedie tréner Arkadiusz Miłoszewski a jeho asistentom je Łukasz Wójcik.

V súčasnej súpiske tímu je 12 hráčov, z ktorých väčšina sú študenti Akadémie telesnej výchovy v Katoviciach. Medzi najvýznamnejších hráčov tímu patria:

* Mateusz Ponitka (rozohrávač)
* Przemysław Karnowski (stredný rozohrávač)
* Adam Waczyński (krídlo)
* Michał Sokołowski (krídlo)
* Jakub Madej (stredný útočník)

Tím AZS AWF Mickiewicz-Romus Katowice U20 dosiahol v posledných rokoch niekoľko úspechov. V sezóne 2014/15 vyhral tím Majstrovstvá Poľska juniorov a v sezóne 2015/16 získal bronz na Majstrovstvách Poľska juniorov. Tím tiež pravidelne reprezentuje Poľsko na medzinárodných súťažiach, ako sú Majstrovstvá Európy juniorov.

Tím AZS AWF Mickiewicz-Romus Katowice U20 je považovaný za jeden z najtalentovanejších mladých basketbalových tímov v Poľsku. Tím má silné jadro hráčov a má potenciál stať sa jedným z najlepších tímov v krajine.