Faso Kanu

Leagues Played
Malijský pohár 1

Results

Malijský pohár 10/02 14:00 - Faso Kanu v Stade L 51-86
Malijský pohár 09/14 19:00 - KSC v Faso Kanu - View
Faso Kanu je malijský basketbalový tím so sídlom v Bamaku. Tím hrá v Malijskej národnej basketbalovej lige, najvyššej basketbalovej lige v Mali.

Faso Kanu bol založený v roku 1961 a je jedným z najúspešnejších basketbalových tímov v Mali. Tím vyhral Malijský národný basketbalový šampionát 12-krát, pričom naposledy zvíťazil v roku 2018. Fasu Kanu tiež vyhral Malijský národný basketbalový pohár 10-krát, pričom naposledy zvíťazil v roku 2019.

Faso Kanu reprezentoval Mali na niekoľkých medzinárodných basketbalových turnajoch, vrátane Majstrovstiev Afriky v basketbale mužov a FIBA ​​Afrika Klubové majstrovstvá. Najlepším umiestnením tímu na Majstrovstvách Afriky v basketbale mužov bolo druhé miesto v roku 1962.

Faso Kanu je známy svojím rýchlym a agresívnym herným štýlom. Tím tiež disponuje niekoľkými talentovanými hráčmi, vrátane Mahamadoua Diawara a Mahamadou Cissokho.

Faso Kanu je jedným z najlepších basketbalových tímov v Mali a je vždy považovaný za jedného z favoritov na výhru Malijského národného basketbalového šampionátu. Tím tiež dobre reprezentuje Mali na medzinárodných basketbalových turnajoch.