Futbalový tím z Rwandy, Akagera FC, je tím založený v roku 2016. Klub je pomenovaný po národnom parku Akagera vo východnej Rwande. Domovským štadiónom klubu je štadión Stade de Kigali s kapacitou 30 000 miest na sedenie. Majitelia klubu sú úspešní rwandskí podnikatelia a nadšenci do futbalu.

Akagera FC vstúpil do rwandského futbalového systému v roku 2017 a rýchlo sa stal konkurencieschopným tímom. Klub vyhral rwandský pohár v rokoch 2020 a 2021 a získal titul v rwandskom národnom futbalovom šampionáte v roku 2022.

Tím je známy svojim útočným štýlom hry a produktivitou gólov. Akagera FC má tiež silnú defenzívu, ktorá inkasovala najmenej gólov v rwandskom národnom futbalovom šampionáte v sezóne 2022.

Najlepšími hráčmi tímu sú útočník Ally Niyonzima, stredopoliar Jean-Bosco Uwiringiyimana a obranca Moussa Camara. Tím vedie skúsený rwandský tréner Jimmy Mulisa.

Akagera FC predstavuje vzostup rwandského futbalu a je jedným z najsľubnejších tímov v krajine. Klub má ambíciu stať sa regionálnou futbalovou veľmocou a zúčastniť sa na kontinentálnych súťažiach, ako je Africký pohár majstrov a Konfederácia afrického futbalu (CAF).