Emory

Leagues Played
NCAAB 27
Tím USA Basketball "Emory" je elitný univerzitný basketbalový tím, ktorý reprezentuje Emory University v NCAA divízii III. Emory je pravidelným účastníkom národného turnaja NCAA a v rokoch 2019 a 2022 získal národné majstrovstvá.

Tím je známy svojou rýchlou a atletickou hrou, a to najmä vďaka svojej obrane. Emory je známy aj svojou tímovou prácou a disciplínou.

V posledných rokoch bol Emory jednou z najdominantnejších krajín v NCAA divízii III. V rokoch 2019 až 2023 tím vyhral 68 zápasov v rade, čo je najdlhšia séria neporaziteľnosti v histórii NCAA divízie III.

Medzi najznámejších hráčov tímu patria Grant Hill, Trae Young a Vincent Edwards. Emory trénoval Mike Dunlap, ktorý bol tiež asistentom trénera Atlanta Hawks a Sacramento Kings v NBA.

Tím USA Basketball "Emory" je jedným z najúspešnejších univerzitných basketbalových tímov v histórii NCAA. Je známy svojou rýchlou a atletickou hrou, tímovou prácou a disciplínou. Emory je pravidelným účastníkom národného turnaja NCAA a v rokoch 2019 a 2022 získal národné majstrovstvá.