Midwestern State

Leagues Played
NCAAB 132
Related Teams
Midwestern State ženy
Stredoškolský basketbalový tím USA, "Midwestern State", je vysokoškolský basketbalový tím mužov, ktorý reprezentuje Midwestern State University vo Wichita Falls v Texase. Tím súťaží v Divízii II NCAA a je súčasťou konferencie Lone Star. Midwestern State bol založený v roku 1922 a odvtedy dosiahol jedenásť majstrovstiev konferencie a jedno národné majstrovstvo NCAA Division II. Trénerom tímu je Justin Leslie.

Midwestern State hral svoje domáce zápasy v Domoch na Midwestern State University od svojho založenia v roku 1922 až do roku 2003. V roku 2003 sa tím presťahoval do svojej súčasnej arény, Domova Kay Yeagerovej Cole. Domov Kay Yeagerovej Cole má kapacitu 4 500 fanúšikov a je považovaný za jednu z najlepších arén v divízii II NCAA.

Midwestern State je známy svojou rýchlym štýlom hry a schopnosťou strieľať za tri body. Tím má tiež silnú obranu, ktorá im pomohla dosiahnuť viacero vystúpení v turnaji NCAA. Midwestern State je jednou z najúspešnejších basketbalových škôl v divízii II NCAA a každý rok je považovaný za kandidáta na titul národného majstrovstva.